1

Osvetlјavanje

DS KZN 22.4.2015  IMG_0328Demokratska stranka će u subotu, 25. aprila, na beogradskom Trgu republike, u 17 sati, održati miting „Protiv mraka”, pod radnim nazivom „Osvetli Srbiju”.

– Miting organizujemo na godišnjicu treće vlade SNS-a, koja je smanjila slobode i ugrožava lјudska prava i koja nije obezbedila nova radna mesta, smanjila je plate i penzije i nije obezbedila bolјi život za građane Srbije. Okuplјamo se da kažemo da nesposobnima nije mesto u Vladi, da ne pristajemo na strahovladu, da nisu reforme kada policiji, vojsci, lekarima, nastavnicima i profesorima smanjujete plate, a razbacujete pare na besmislene projekte, da ne pristajemo na to da je Vučić zadužio zemlјu više nego Tito, Milošević, Đinđić, Koštunica i Tadić zajedno, da ne pristajemo na navodne investicije zbog kojih se Srbija zadužuje, da ne pristajemo na njihovo zastrašivanje i ućutkivanje svih koji drugačije misle, da ne pristajemo na urušavanje institucija i da ne pristajemo na njihovu bahatost, nestručnost, neznanje i nesposobnost – rekao je Vladimir Jarkovački, član Gradskog odbora DS-a, na konferenciji za novinare održanoj u sredu, 22. aprila.

On je podvukao da će ovaj skup pokazati i da „projekat ubijanja DS-a nije uspeo”.

Z. Sp.
Dan kada je Srbija pucala u samu sebe

djindjicU znak sećanja na 12. mart 2003. godine, dan kada je ubijen dr Zoran Đinđić, delegacija pančevačke Demokratske stranke, praćena brojnim članovima i poštovaocima nekadašnjeg premijera, položila je juče cveće na spomen-ploču na trgu koji nosi njegovo ime.

– Danas smo tu da ukažemo poštovanje i odamo počast čoveku koga za njegovog života nismo u dovolјnoj merili razumeli niti ga u dovolјnom broju podržali. Nismo razumeli mnoge od njegovih poruka, između ostalog i to da lako rešenje najčešće i nije rešenje. Većina u ovoj zemlјi ga nije podržala, a mnogi su i radili da spreče ono što je on pokušavao da stvori od ove države, a to je pristojno mesto za život. Duboko sam ubeđen da je tog 12. marta Srbija pucala u samu sebe i da je time izabrala dug i nepotrebno bolan put do obećane zemlјe – rekao je ovom prilikom Zoran Jovanović, pokrajinski poslanik DS-a.

Z. Sp.