1

Nagon za vlašću srušio uverenja

DSS KONFERENCIJA POBEGLI CLANOVI IMG_5643 (2)Prvi lјudi ovdašnje Demokratske stranke Srbije, predvođeni Mišom Markovićem, predsednikom Okružnog odbora, i Vladimirom Delјom, dosadašnjim predsednikom Gradskog odbora i većnikom zaduženim za zaštitu životne sredine, kao i još dvoje odbornika u našem gradskom parlamentu (Zdenka Jokić i Tigran Kiš, koji je i zamenik predsednika Skupštine), prešli su u Srpsku naprednu stranku.

U petak, 22. maja, grupa članova DSS-a, s Milošem Đurinom, članom Izvršnog odbora te stranke, i Miladinom Šakićem, potpredsednikom Gradskog odbora, na čelu održala je konferenciju na kojoj je objavila da pančevačka organizacija normalno nastavlјa rad. Do izborne skupštine stranku u Pančevu će voditi Šakić, jedini preostali odbornik DSS-a.

Osvrnuvši se na članove koji su otišli, Đurin je podvukao da je „većina samo nastavila trend menjanja stranaka”, jer su trojica od njih prvo bili članovi SRS-a, „jedna od njih je bila član DS-a”, jedan u „G17 plus”, a jedan u SPS-u. On je rekao da su svi oni prvo prešli u DSS, a sada otišli u SNS, „što govori dovolјno o njima”, i apelovao da vrate odborničke mandate koji pripadaju ovoj stranci.

Z. Sp.

opsirnije1