1

Promovisani novi podoficiri

vojska 2Vojna svečanost povodom promocije nove generacije podoficira školovanih u Centru za obuku i usavršavanje podoficira priređena je danas u kasarni „Stevica Jovanović”. Tom događaju su, pored brojnih zvanica, prisustvovali i Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, a ispred Ministarstva odbrane – državni sekretar Zoran Đorđević i pomoćnik ministra za ljudske resurse Miloš Janković.

Nakon pozdravnih reči majora Saše Petkovića, komandanta Centra za obuku i usavršavanje podoficira, general Ljubiša Diković je održao govor u kojem je, pored ostalog, podsetio na svetle tekovine srpske vojske, kao i na junake među podoficirima: od prvog pilota – narednika Mihajla Petrovića, preko čuvene heroine Milunke Savić, do zastavnika Radovana Medića, stradalog za vreme bombardovanja 1999. godine.vojska 1

Naposletku je prvi u rangu – vodnik Nikola Savić iz 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade kopnene vojske zahvalio svima u ime sedamdeset četvoro promovisanih podoficira, koji su potom izveli defile uz taktove „Marša na Drinu”, što su njihovi rođaci i prijatelji propratili gromkim aplauzima.

J. F.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)