1

U centru grada napadnut komunalni inspektor

PESNICAU utorak oko 11.30 dva lica su u centru grada napala i pretukla Branka Bokuna, zaposlenog u inspekcijskim organima Gradske uprave i predsednika Skupštine Mesne zajednice u Kačarevu, dok je bio na dužnosti.

Prema nezvaničnim informacijama dobijenim od sagovornika koji je zatražio da ostane anoniman, napadači su mu najpre automobilom presekli put dok je išao trotoarom i stali neposredno pored njega, a potom su obojica izašla napolje.

– Video sam kako ga je jedan od njih najpre pitao nešto i da je napadnuti počeo da mu odgovara. Međutim, napadač ga je udario snažno pesnicom u lice, nakon čega je inspektor pao na beton. Tada je pritrčao i drugi mladić i počeo da ga šutira po glavi i po telu. Zadao mu je više povreda. Slika je bila jeziva, jer mu je jedno oko bilo zatvoreno i bio je sav krvav – dodao je naš sagovornik.

Zbog povreda koje je zadobio Bokun je odmah prebačen u Opštu bolnicu, gde mu je ukazana pomoć. Iako je nakon toga pušten na kućno lečenje, saznajemo da su lekari odlučili da ga za svaki slučaj snime skenerom kako bi se videlo da li ima neko unutrašnje krvarenje.

„Pančevac” saznaje i da napad na Bokuna nije prvi slučaj fizičkog razračunavanja sa inspektorima koji rade u Gradskoj upravi.

Oni su do sada napadani više puta, a žrtve huligana i nasilnika bili su i komunalni policajci, tako da su neosnovane i paušalne tvrdnje koje se često mogu čuti u gradu da oni polovično i bez mnogo truda obavljaju svoje dužnosti.

M. G.