1

Novoseljani i dalje u prvoj bridž ligi

Bridž klub BNS i dalje je član elitnog društva. To je epilog turnira za popunu Prve bridž lige Srbije održanog u nedelju, 11. oktobra, u Banatskom Novom Selu.

Tada je u prostorijama pomenutog kluba, nakon dvokružnih duela četiri ekipe, domaćin trijumfovao s pet pobeda i jednim porazom. Rezultat dobija na snazi ako se zna da je svega osam članova u najjačoj državnoj konkurenciji, u kojoj su se Novoseljani i protekle sezone nadmetali, ali su zauzeli šesto mesto i preko kvalifikacija morali da se izbore za status prvoligaša.

BNS bridz 2Za ovaj uspeh zaslužni su Ana Brajović, Stanko Milanović, Vladan Nikolić, Jovo Knežić, Mladen Karapandžić i Zoran Lautaš, a novo državno prvenstvo počeće 8. novembra.

Na turniru su učestvovali i Kikinda i dva novosadska kluba – NSBK i „NS1 junior”, kom nisu pomogle ni Jovana Zoranović ni Selena Pepić. One su u avgustu u Opatiji osvojile titulu šampionki na četvrtom svetskom juniorskom prvenstvu.
J. F.
Trihineloza u Novom Selu

najnovija-vest2Epidemija trihineloze, sa do sada devet obolelih osoba koje su rođački povezane, u toku je od 13. januara u Banatskom Novom Selu. Dr Olivera Stanišić iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo objašnjava da je epidemija prijavljena veterinarskoj inspekciji, kao i da se dalje prati.

Trihineloza je zoonoza, tj. prenosi se sa životinje na čoveka.

Inače, ovo je prvo pojavljivanje te bolesti na teritoriji Grada Pančeva od 2010. godine.

S. T.

opsirnije1