1

Potvrđena optužnica za ubistvo Miloša Vidakovića

VIDAKOVICSpecijalni sud u Beogradu danas je potvrdio optužnicu protiv sedmorice optuženih za ubistva Nikole Bojovića 29. aprila 2013. godine u glavnom gradu i našeg nekadašnjeg sugrađanina Miloša Vidakovića iste godine u Budvi.

Za ta krivična dela osumnjičeni su Miloš Delibašić, Slobodan Šaranović, Miloš Vojnović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović, Ratko Koljenšić i Goran Bojanić. Kad je reč o Vidakovićevom ubistvu, za to se u optužnici terete Šaranović, Delibašić, Vojnović, i Novaković.

Podsećamo, Vidaković je ubijen 2. jula 2013. godine u kafiću „Sejlor” u Budvi. Njega je, kako su tada izveštavali brojni mediji, te noći ubio nepoznati muškarac nakon što mu je iznenada prišao s leđa i ispred stotinak gostiju hladnokrvno ispalio u njega tri hica iz pištolja.

Iako se u beogradskim medijima do sada više puta spekulisalo o identitetu Vidakovićevog ubice i motivu za njegovu likvidaciju, taj događaj još uvek nije razjašnjen. Ostaje da se vidi da li će nakon što počne suđenje osumnjičenima, za šta su se stekle sve pretpostavke, sa ubistva u Budvi biti skinut veo tajne.

M.G.

opsirnije1