1

Ponovo radi ambulanta „Centar”

AMBULANTA CENTAROd 4. januara ambulanta „Centar” u Zmaj Jovinoj ulici ponovo prima pacijente, ali u neuporedivo boljim uslovima nego ranije, jer je renovirana.

Radovi na preuređenju ovog zdravstvenog objekta u kome se leči najveći broj pacijenata na teritoriji grada počeli su 9. novembra i trajali su do 24. decembra. Povodom završetka rekonstrukcije ambulantu „Centar” obišli su Maja Vitman, direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje grada, i Danijela Ristovski Kornic, v. d. direktora Doma zdravlja.

U izjavama novinarima one su istakle da je sada u ambulanti „Centar” znatno proširen prostor u kome pacijenti čekaju, da je on klimatizovan i da, za razliku od ranijih godina, postoje toaleti. Po rečima direktorki Direkcije za izgradnju i uređenje grada i Doma zdravlja, novost je i to što će sada osoblju ambulante na raspolaganju biti i posebna prostorija za previjanje, davanje injekcija i druge intervencije.

Inače, u planu Direkcije za izgradnju i uređenje grada za 2017. godinu predviđene su rekonstrukcije ambulanti „Novi svet” i „Strelište” u Pančevu, kao i ambulanti u Banatskom Brestovcu i Glogonju. Tokom 2016. završena je prva faza rekonstrukcije u ambulanti u Dolovu, kao i obnova ambulante u Kačarevu.

M. G.