1

Policija rasvetlila više teških krađa

HAPSENJE9Pančevački policajci su za kratko vreme rasvetlili dve teške krađe koje su se ovih dana desile u našem gradu i seriju provala u kuće i vikendice na teritoriji Banatskog Brestovca i Skorenovca.

Zajedničko za sva ta razbojništva jeste da su uznemirila oštećene jer su lopovi bili izuzetno drski. Određen im je pritvor, a kako saznajemo u tužilaštvu, protiv njih su podnete krivične prijave.

Među uhapšenima je lopov koji je 22. juna pokrao zlataru „Lea gold” u samom centru grada, u Ulici vojvode Radomira Putnika. Po rečima očevidaca te pljačke koji su se javili redakciji „Pančevca”, zapanjujuće je da je počinjena usred dana, oko 16 sati, u vreme kad je bilo mnogo prolaznika.

Po svemu sudeći, kradljivac je računao da će uspeti lako da pobegne s nakitom koji je ukrao, ali su mu planove pokvarili policajci, koji su ga brzo uhapsili, i prodavačica u zlatari, koja je, bez obzira na sve što se desilo, prisebno reagovala i odmah pozvala policiju.

Lisice su stavljene na ruke i lopovu koji je pokrao frizerski salon „Luxura”, takođe u strogom centru, u Ulici Petra Bojovića.

Nakon što je pokrao sve što je bilo vredno su salonu, kradljivac je istrčao na ulicu i pokušao da pobegne preko krova obližnje kuće. Međutim, prema izjavama radnika iz nekih susednih lokala, policija je brzo došla i odmah ga pojurila.

– Pokušavajući da im pobegne, on se u jednom momentu okliznuo i nezgodno je pao. Tom prilikom se povredio, pa je morala da interveniše i Hitna pomoć – izjavila je za „Pančevac” prodavačica iz jednog obližnjeg lokala.

Zahvaljujući dobro sprovedenim policijskim istragama, trebalo bi da stanovnici Banatskog Brestovca i vlasnici vikendica na području Skorenovca odahnu.

Iza zatvorskih rešetaka u Njegoševoj odnedavno je i lopov koji je osumnjičen za više teških krađa po kućama Brestovčana i vikendicama. Kako smo saznali u Brestovcu, bio je izuzetno drzak i beskrupulozan, jer je odnosio sve što bi mu došlo pod ruku i nije se bojao reakcija oštećenih.

M. G.