1

Policija će snimati „Zvezdinu” utakmicu u Vršcu

ZVEZDA2Policijska uprava Pančevo danas je saopštila da će njeni pripadnici snimati kamerama i fotografisati publiku na predstojećoj košarkaškoj utakmici između beogradske „Crvene zvezde” i „Efesa” iz Istanbula, koja će se, umesto u dvorani „Pionir”, igrati 26. februara od 20 sati u hali „Milenijum” u Vršcu.

Najava snimanja publike na sportskim događajima predstavlja obavezu policije koja je propisana članom 52 Zakona o policiji. To je preventivni potez koji treba da predupredi eventualne incidente.

Inače, odluka da „Zvezda” igra sa „Efesom” u Vršcu umesto u Beogradu doneta je zbog toga što će se u „Pioniru” igrati teniski meč između reprezentacija Srbije i Kazahstana. Bez obzira na to, utakmica s Turcima je jedna od ključnih za plasman „Zvezde” u najboljih osam „Evrolige”, a naš tim je u prvom meču u Istanbulu izgubio samo s košem razlike (85:84). Zbog toga nema sumnje da će utakmica u Vršcu biti uzbudljiva i da će „Zvezdini” navijači ponovo dati sve od sebe da pomognu svojim ljubimcima i da svojim frenetičnim navijanjem stvore u hali lep ambijent.

M. G.