1

Policajci odgovaraju na pitanja u vezi s legalizacijom oružja

LEGALIZACIJA ORUŽJA, PONOVOU subotu, 16. maja, od 10 do 12 sati, ispred Kulturnog centra Pančeva biće postavljen štand na kome će predstavnici Policijske uprave Pančevo deliti građanima propagandni materijal i odgovarati na njihova pitanja o legalizaciji oružja koja je u toku.

Podsećamo, legalizacija je počela 4. marta na teritoriji čitave Srbije i trajaće do početka juna. Za to vreme organizacije i građani koji imaju neko naoružanje, municiju, mine ili bombe mogu ih predati najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici bez dokazivanja porekla i neće odgovarati za to što su ih neovlašćeno nabavili i držali.

Tokom trajanja legalizacije moguće je i da se registruje oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini) i sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) za koje vlasnici ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

U našem gradu oružje, municija, bombe i mine mogu se vratiti u Policijsku upravu Pančevo i u policijske ispostave „Sever” i „Jug”, koje se nalaze u ulicama Žarka Zrenjanina i Jove Maksina. Oni koje interesuju detaljnije informacije, mogu ih dobiti na telefon 325-152 (Policijska uprava Pančevo, kancelarija za poslove oružja).

M. G.

opsirnije1