1

Poginuo u eksploziji cisterne

Danas oko 14 sati u auto-centru „Petaković” u Skadarskoj bb dogodila se eksplozija cisterne, u kojoj je poginuo R. N. (1952.) iz Pančeva, a još dve osobe su povređene – saznaje nezvanično „Pančevac”.

cisterne petakovic

Boro Majkić, komandant lokalne jedinice za zaštitu i spasavanje, izjavio je da su vatrogasci oko 14 sati primili dojavu o nesreći u kojoj je jedna osoba poginula, a dve povređene. On je dodao da je u toku istraga, koju sprovodi zamenik tužioca pančevačkog Osnovnog tužilaštva.

petakovic

Prema nezvaničnim podacima koje je na mestu nesreće dobio reporter „Pančevca”, jedan od povređenih je smešten u Opštu bolnicu Pančevo, dok je drugi u eksploziji zadobio manje posekotine po glavi i nije hospitalizovan.

Naš reporter javlja da je hangar u kome se nalazila cisterna raznet u eksploziji, te da su u vreme nesreće u njemu bile još dve cisterne. Od siline detonacije popucala su stakla na okolnim objektima.

Nagađa se da je do eksplozije došlo zbog toga što je R. N. zavarivao cisternu za gorivo u kojoj je bilo zaostalih gasova.

eksplozija petakovic

D. V.