1

Početak prlјave kampanje

Povod za vanrednu konferenciju za novinare Demokratske stranke koja je održana u petak, 27. marta, bili su mnogobrojni natpisi koji su se pojavili na javnim površinama u gradu,DS KONFERENCIJA IMG_9931 (21) najčešće na pešačkim prelazima, a na kojima je pisalo: „Pajtić lopov!” i „Koalicija Pajtić–Šešelј”.

– Izgleda da je počela kampanja Srpske napredne stranke za lokalne i pokrajinske izbore. Bojan Pajtić je jedan čestit i pošten profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a u svom slobodnom vremenu je predsednik vojvođanske vlade i Demokratske stranke. Zato izgleda da će ova kampanja biti prlјava, što nije nikakvo iznenađenje, niti je prvi put u zemlјi Srbiji. Od toga ni mi kao stranka nismo amnestirani, kao što se to dogodilo u predsedničkoj kampanji 2012. godine – rekao je Zoran Jovanović, narodni poslanik demokrata u pokrajinskom parlamentu.

– Nemam dokaze, ali je skoro izvesno da su to uradili aktivisti SNS-a. Oni jedini imaju politički motiv i to je njihova prepoznatlјiva matrica – podvukao je Jovanović.

Predrag Bogatinčević, predsednik Gradskog odbora DS-a, najavio je da će ta stranka „zatražiti od nadležnih organa da istraže ko je bio vinovnik ovog pisanja”, kao i da komunalna policija izda nalog Direkciji da se ti natpisi uklone sa saobraćajne signalizacije.

Z. Sp.

opsirnije1