Počela izgradnja vodovoda do Jabuke i Glogonja

Ovih dana počeli su radovi na izgradnji magistralnog vodovoda dužine 17 kilometara koji vodi od Pančeva prema Jabuci i Glogonju. Trebalo bi da ovaj posao, vredan milion i sto hiljada evra, bude završen do kraja maja iduće godine.

– O tome koliko je ovo važno dovoljno govori podatak da će, kad radovi budu završeni, sva naseljena mesta osim Banatskog Novog Sela imati zdravu pijaću vodu. To je posebno važno za stanovnike Glogonja zato što su u vodi u tom mestu registrovane velike količine arsena. Zbog toga smo prošle godine postavili u Glogonju bio-česmu i ona će biti u funkciji sve dok se ne završi izgradnja vodovoda – rekao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov nakon što je juče obišao radove na vodovodu.

VODOVOD1Aleksandar Radulović, direktor „Vodovoda i kanalizacije”, obavestio je novinare da je ovih dana završeno ispiranje magistralnog vodovoda prema Kačarevu i njegovo spajanje s vodovodnom mrežom u tom selu.

– S tehničke strane sve je spremno da voda bude puštena, ali čekamo skupštinsku odluku. Na prvoj narednoj sednici Skupštine odbornici će se izjašnjavati i o predlogu odluke o preuzimanju vodovodne mreže u tom mestu. Kada dobijemo saglasnost za to, od 1. januara ćemo biti potpuno spremni da pustimo vodu u Kačarevo i da budemo nadležni za njenu distribuciju – dodao je Radulović.

On je podsetio da je ovih dana, pored izgradnje vodovoda do Jabuke i Glogonja, u toku još jedan veliki i važan posao, a to je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Dimitrija Tucovića. Nakon što ona bude završena počeće radovi i u Ulici Moše Pijade.

Na javnoj nabavci koja je bila sprovedena za izbor najpovoljnijeg izvođača za prvi posao pobedilo je preduzeće „Jedinstvo” iz Užica, a rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Dimitrija Tucovića poverena je konzorcijumu preduzeća „Vetrikom” i „Beonant”.

M. G.