Pobesneli psi izujedali devojku i njenog ljubimca

STAFORD1– Ovaj incident je još jednom pokazao da problem ne predstavljaju psi, već njihovi vlasnici ukoliko su nemarni i ne vode dovoljno računa o njima. Dva psa koja su napala i devojčicu i njenog psa imala su vlasnika i morala su da budu non-stop pod njegovom kontrolom. Svaki vlasnik psa mora da u svakom trenutku zna gde mu se nalazi ljubimac. Prema statistikama pančevačkog Zavoda za javno zdravlje, najveći broj napada na ljude izazvali su vlasnički psi kojih su se njihovi vlasnici posle nekog vremena otarasili i pustili na ulicu nimalo ne razmišljajući da bi mogli da predstavljaju opasnost po druge – izjavio je Ivan Kurajov, predsednik Društva ljubitelja životinja „Ljubimci”.

On je to rekao komentarišući incident koji se dogodio ovih dana kada su dva psa rase staford i pitbul terijer izujedala jednu našu sugrađanku i njenog psa dok ga je šetala na ulici.

Podsećamo, ona je ujedena trideset puta po levoj ruci (!), a pobesneli psi su je oborili na beton i vukli sve dok ih nije oterao jedan čovek koji je prisustvovao napadu. Još strašnije je prošao njen ljubimac rase pinč, koga su staford i pitbul terijer krvnički izujedali po stomaku. Iako je posle tog strašnog događaja odmah prebačen kod veterinara, nije mu bilo spasa i preminuo je.

M. G.

opsirnije1