1

Pobedio dve bolesti, na redu još jedna borba

Vlada DjBorba za zdravlje devetogodišnjeg dečaka Vladimira Đorđevića i posle tri godine traje. Još kada je imao šest godina, dijagnosticirana mu je epilepsija, a zatim su bolesti počele da se nižu. Otkriveni su mu cista na mozgu, tumor na bubregu i na kraju proširenje hipokompusa na srcu. Ubrzo su izvršene operacije bubrega i srca, a za zahvat na mozgu, koji je trebalo uraditi u Rusiji jer se u našoj zemlji takvi zahvati ne rade, nije bilo novca. Četvoročlanoj porodici Đorđević, u kojoj samo otac Siniša radi, 40.000 evra, koliko je koštala operacija, bilo je nedostižan cilj. Usledile su brojne humanitarne akcije kojima su se sugrađani odazvali. Međutim, sve što je prikupljeno, Đorđevići su potrošili na operacije koje su iskrsle u međuvremenu i na kontrole.

Đorđevići su zatim saznali da operacija ciste na mozgu može da se izvrši na istoj klinici u Turskoj gde je Vlada operisao srce, po znatno nižoj ceni – 27.000 evra. Međutim, skromnoj porodici to ne znači mnogo s obzirom na to da trenutno na računu ima svega 2.500 evra, a dečakov otac već je digao kredit za sinovljevo lečenje, te ni zaduživanje u banci više nije moguće. Da zlo bude veće, na poslednjoj Vladinoj kontroli, početkom oktobra u Beogradu, lekari su utvrdili da se promena na mozgu proširila s leve na desnu hemisferu mozga. Zbog toga mu je povećana doza leka.

Za dečakovu pobedu u borbi protiv bolesti nedostaje još novca. Zbog toga pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu našem malom sugrađaninu da ozdravi. Kutije za prikupljanje pomoći nalaze se u objektima Apoteke Pančevo, u supermarketima „Dis” i „Idea”, u prodavnici „Uradi sam”, kao i u zgradi Suda. Posle godinu dana humanitarni SMS broj je ukinut, ali se novac može uplatiti na račun broj: 340-32110017-94, kod „Erste banke”, s naznakom „pomoć za Đorđević Vladimira”, kao i iz inostranstva iban: RS35340764316401299932, SIF-kod: GIBARS22, kontakt djordjevicsinisa86@gmail.com.

I. P.