1

Peticija protiv smanjenja plata i penzija

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović” najavio je da će u svim delovima Srbije organizovati potpisivanje peticije kao podrške ustavnoj žalbi protiv dva neustavna zakona Vlade premijera Aleksandra Vučića kojima se smanjuju plate i penzije. Pomenuto smanjenje Pokret smatra „nemoralnim i protivustavnim” i tvrdi da je „ono i ekonomski štetno”, te da će nas „gurnuti još dublјe u krizu”.

Za najnoviji rebalans državnog budžeta Pokret smatra da je „katastrofalan” i da se deficit ne može smanjiti povećanjem poreza i smanjenjem rashoda, jer to dovodi do smanjenja privredne aktivnosti, a ovo do pada poreskih prihoda i još većeg problema s deficitom.

Tvrdeći da „smanjenje penzija nije reforma”, Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović” Vladi Srbije nudi sledeće mere: „Ukinite sulude Dinkićeve subvencije; otpustite partijski zaposlen višak kadra s kuplјenim diplomama iz javnog sektora; uvedite univerzalnu socijalnu zaštitu za sve porodice koje nemaju primanja; overite svima zdravstvene knjižice i smanjite namete na rad”.

Z. Sp.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)