„Participativno budžetiranje”: u ponedeljak glasanje za najbolji predlog projekta

Kao što je već poznato, ove jeseni je Grad Pančevo uključio sve naše sugrađanke i sugrađane u planiranje budžeta za narednu godinu, kako bi uprava grada mogla da što bolje sagleda potrebe lokalne zajednice.

U okviru projekta „Participativno budžetiranje”, Pančevke i Pančevci su tokom protekle dve nedelje imali priliku da daju svoje predloge za unapređivanje turističke ponude grada. Za to vreme je prikupljeno više od 80 predloga naših sugrađana koji su se potrudili da daju odgovor na pitanje šta bi se moglo učiniti da bi Pančevo postalo atraktivnije ne samo za svoje stanovnike već i za posetioce.

PB_baner za anketu

Gradski Tim za implementaciju projekta „Participativno budžetiranje” je od pristiglih predloga odabrao četiri, koji se nalaze na listi projekata ponuđenih za glasanje. O tome koji će predlog biti finansiran iz budžeta grada u 2016. godini, odlučiće upravo Pančevke i Pančevci.

Oni imaju mogućnost da u ponedeljak, 9. novembra, u 12 sati, dođu ispred Gradskog uslužnog centra i glasaju za predlog koji smatraju najboljim.

A evo i liste odabranih predloga projekata:

1. Turistički brod grada Pančeva
2. Obnova javnih satova grada Pančeva
3. Vodička služba – turistički vodič kroz Pančevo
4. Razvoj kulturno-turističkih ruta Pančeva

Projekat „Participativno budžetiranje”, u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2013”, realizuju Grad Pančevo i oranizacije BIRN Srbija i NALED, uz podršku Evropske unije.