1

Pančevke održale čas Spartaku

Rukometašice ŽRK Pančeva ostvarile su i 20. pobedu u Prvoj ligi grupa „Sever”. One su večeras savladale Spartak iz Debeljače sa 32:16. Izabranice Ivana Petkovića jedine su neporažene u ovom rangu takmičenja, a niz od 20 trijumfa svakako je jedan od najdužih uopšte kad je reč o srpskom rukometu.

Trebalo je da duel između ŽRK Pančeva i Spartaka bude derbi kola, a pretvorio se u čas rukometa koji su održale sjajne domaće igračice. Ni u jednom trenutku pobeda nije bila dovedena u pitanje, a samo tokom kraćeg dela prvog poluvremena gošće su bile dostojan rival.

zrk spartak rukomet

Odbrana je ponovo radila kao precizan sat, a polukontra i kontranapad uspešno su realizovani u većini slučajeva. Ono što raduje poklonike rukometa u našem gradu jeste činjenica da su mlađe snage sportskog kolektiva iz našeg grada još jednom na najbolji način iskoristile ukazanu priliku.

Još dva kola su ostala do kraja takmičenja. Pančevke su ubedljivo prve na tabeli i imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Mladosti iz Nove Pazove.

S. D.