1

Pančevačkoj bolnici na poklon CTG aparat

porodilisteRotari-klub Pančevo i Rotari-klub „Barbara Celjska” iz Celja poklonili su CTG aparat Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice Pančevo. Njihovi predstavnici uručili su danas zaposlenima na odeljenju aparat koji je izuzetno značajan prilikom porođaja i koji se svakodnevno koristi. Načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Rastko Vasić istakao je koliko je poklon značajan za pančevačku bolnicu:

– Snimanje na CTG aparatu postalo je zlatni standard u modernom akušerstvu. Koliko je bitan za nas, govori podatak da se godišnje na odeljenju obavi oko 1.700 porođaja, a svaka trudnica se snima tim aparatom. Mi imamo jedan ovakav uređaj, ali uvek postoji potreba za dodatnim aparatima, tako da je ova donacija za nas više nego bitna.

Primopredaji poklona prisustvovali su i gosti iz Slovenije, predstavnici Rotari-kluba „Barbara Celjska”.

– Radostan sam što smo danas ovde da darujemo ovaj aparat pančevačkoj bolnici. Godinama sarađujemo s Rotari-klubom Pančevo i rado posećujemo jedni druge, a prijateljske veze učvršćujemo ovakvim donacijma. Pre tri godine naši prijatelji iz Pančeva su bili naši gosti i tom prilikom su napravili jednu aukciju fotografija – izjavio je Bojan Cvelfar iz Rotari-kluba „Barbara Celjska”.

Inicijativa za nabavku CTG aparata potekla je, kako je naveo Borislav Krstić, predsednik Rotari-kluba Pančevo, od dr Milana Trifunovića, hirurga u penziji i člana kluba. Krstić je istakao da je ovo jedna od najkorisnijih donacija rotarijanaca jer je namenjena majkama i deci.

I. P.