1

Pančevački veterani na visini zadatka

Sada već tradicionalna manifestacija, sedma „Olimpijada trećeg doba” održana je pre desetak dana u Vrnjačkoj Banji. U konkurenciji preko 600 učesnika iz sedamdesetak mesta u Srbiji u sedam sportskih disciplina nadmetali su se i naši sugrađani. Pančevo su predstavljali: Udruženje penzionera RNP (dve ekipe), Klub za stara i odrasla lica (dve ekipe), Udruženje penzionera „Petrohemije” i Gradsko udruženje penzionera.

Manifestaciju je svečano otvorio ministar sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, a pored sportskih nadmetanja, organizovan je i niz zdravstvenih akcija, kao što su merenje krvnog i očnog pritiska, kontrola šećera i druge. Za sve učesnike su priređena i predavanja iz oblasti kulture, kao i slikarska kolonija.

pancevac olimpijada treceg doba vrnjacka banja vanja udovicic diplomePored toga što su se pokazali kao organizovana i vesela družina, naši sugrađani su bili odlični i na sportskim terenima. Klub za stara i odrasla lica je osvojio zlatno i bronzano odličje u šahu, dok su se rafinerci u svoj grad vratili s tri medalje: srebrnom (pikado) i dve bronzane (brzo hodanje i šutiranje penala).

Ekipu u pikadu su činili Milena Mladenović, Milka Stojanović i Jovan Šamara, svoje udruženje u brzom hodanju predstavljali su: Mira Kosanović, Nada Stevanović, Zoran Beljin i Dragan Đorđe, a u šutiranju penala: Žužika Bisak, Jovan Šamara i Bogoljub Stojanović.

Najuspešniji takmičar bio je naš sugrađanin Jovan Šamara, koji se okitio sa dva odličja u dve različite discipline.

A. Ž.