1

Pančevački đaci putuju u julu u Rusiju

Prijateljstvo „Ruskih državnih železnica” s našim gradom i Osnovnom školom „Vasa Živković”, koje je počelo prošle jeseni posle odluke te kompanije da finansira kompletnu rekonstrukciju pomenute škole, nastavljeno je na najlepši mogući način.

U zgradi Gradske uprave danas je potpisan protokol o bratimljenju škole „Vasa Živković” s Fizičko-matematičkim licejem iz Sankt Peterburga, a saopšteno je da će devetnaestoro učenika iz isto toliko pančevačkih osnovnih škola koji su pokazali najbolje znanje na takmičenju u poznavanju Rusije otputovati u julu u Sankt Peterburg zahvaljujući „Ruskim državnim železnicama”.

SANKT PETERBURGMiodrag Radojković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, izjavio je da su naši mladi sugrađani koji će putovati u Rusiju pokazali izuzetno visok nivo znanja, a da je pitanja sastavio on zajedno s profesorima Ruske škole u Beogradu.

– Na takmičenju je bilo obuhvaćeno više oblasti: ruska kultura, umetnost, muzika, geografija, istorija i sport. Oduševilo nas je to što se za test dobrovoljno prijavilo trista đaka iz svih pančevačkih osnovnih škola iako on nije bio nimalo lak. Međutim, njihovi odgovori su bili za najvišu ocenu. Čak i stariji od njih ne bi znali da odgovore na mnoga pitanja s takmičenja i zato su zaslužili da posete Sankt Peterburg – naglasio je Radojković. On je zahvalio u ime pobednika takmičenja i njihovih roditelja „Ruskim državnim železnicama” zato što će im se, kako je rekao, pružiti prilika da posete jedan od najlepših gradova u Evropi.

M. G.

opsirnije1