1

Pančevačka policija zaplenila deset kilograma marihuane

HAPSENJE1Pančevački policajci uhapsili su S. M. (1995), S. V. (1994), N. M.(1993) i M. M. (1993) i odredili im dvodnevni pritvor nakon što su u okolini Bele Crkve pronašli više od deset kilograma marihuane.

U saopštenju koje je objavila Policijska uprava Pančevo ističe se da su oni počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i da će po isteku pritvora biti uz krivičnu prijavu privedeni u Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Podsećamo, pančevački policajci i njihove kolege iz Bele Crkve nedavno su uhapsili još dva lica zbog uzgajanja marihuane. Na zasadu te biljke koji je otkriven pronađeno je 135 stabljika i 37 kilograma osušene marihuane. Prema procenama policije, tolika količina droge bi na uličnom tržištu vredela najmanje 10.000 evra.

Inače, u Krivičnom zakoniku piše da se za neovlašćenu proizvodnju, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga izriču zatvorske kazne u u rasponu od tri do dvanaest godina. Pod udar sankcija dolaze lica koja uzgajaju, prerađuju, prodaju i prenose drogu, oni koji posreduju u njenoj kupovini ili prodaji, kao i oni koji stavljaju u promet lekove i medicinske preparate koji se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci zato što su proglašeni narkoticima.

U Krivičnom zakoniku piše i to da se dodatno kažnjavaju lica koja su proizvodila, prerađivala i prodavala narkotike u organizovanoj grupi koja je imala više lica. Za takve prestupe moguće je izreći strože kazne, u rasponu od pet do petnaest godina

M. G.