1

Pančevačka policija u vrhu po broju zaplena droge

hro12Prošle nedelje smo objavili podatak da je pančevačka policija povećala efikasnost kada je u pitanju suzbijanje narkomanije, jer je od početka ove godine povećan broj otkrivenih krivičnih dela koja imaju veze sa drogama za 11 odsto.

Portparol Policijske uprave Pančevo Jovica Antonić izjavio je da su od januara ove godine razni narkotici zaplenjeni 91 put, a da su u istom periodu prošle godine dileri hapšeni s drogom 64 puta.

Te dobre rezultate potvrđuju i podaci koje je ovih dana objavila Kancelarija Vlade Srbije za borbu protiv narkomanije, iz kojih se vidi da je Pančevo sa 142 zaplene narkotika na sedmom mestu u Srbiji u prošloj godini, iza Beograda (2.753), Novog Sada (922), Niša (352), Šapca (236), Sremske Mitrovice (191) i Zaječara (153).

Policajci su oduzimali drogu koju bi otkrili tokom kontrola saobraćaja u vozilima, kao i onu koja je preprodavana na ulici ili je bila spremana za uličnu preprodaju. Plenili su i narkotike koji su bili uzgajani u kućnim ilegalnim laboratorijama.

M. G.

opsirnije1