1

Pančevačka policija apeluje na vlasnike nelegalnog oružja

Valentina Kolović Stanić, v. d. šefa Upravnih poslova u Policijskoj upravi Pančevo, izjavila je da svi naši sugrađani koji čuvaju neko vatreno oružje, municiju ili pirotehnička sredstva mogu u naredna tri meseca da ih predaju policiji bez straha da će biti ispitivani odakle im i da će biti kažnjeni.

Ona je naglasila da oružje može da se vraća u Policijsku upravu Pančevo i u policijske ispostave „Sever” i „Jug”, koje se nalaze u ulicama Žarka Zrenjanina i Jove Maksina.

– Predviđena je i mogućnost da vlasnici nelegalnog vatrenog oružja koji žele da ga zadrže podnesu zahtev za registraciju. Spremni smo da maksimalno olakšamo taj postupak, čak i u slučaju da ti zahtevi budu nekompletni zbog toga što njihovi podnosioci nemaju svu potrebnu dokumentaciju. Njima će biti omogućeno da podnesu zahteve, a da naknadno prilože neophodnu dokumentaciju. Oni koje interesuju detaljnije informacije, mogu ih dobiti na telefon 325-152. Javiće im se naše koleginice koje rade na poslovima oružja. Apelujemo na građane koji imaju vatreno oružje da iskoriste ovu mogućnost i da nam ga bez straha od bilo kakvih zakonskih posledica predaju. Ako to ne učine u naredna tri meseca, a nakon toga im bude pronađeno oružje, snosiće sankcije – istakla je ona.

LEGALIZACIJA ORUŽJAPodsećamo da je 4. marta 2015. godine na teritoriji naše države počela legalizacija oružja koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Dok bude trajala ta akcija, biće moguće i da se registruje oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini) i sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) za koje vlasnici ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

M. G.