„Pančevac“ slavi 145. rođendan

14. april 2014.

Danas je u foajeu Kulturnog centra održan koktel povodom obeležavanja 145. rođenadana našeg lista. Svečanost su svojim prisustvom uveličale brojne zvanice – saradnici, klijenti, prijatelji i ljubitelji najstarijeg nedeljnika na Balkanu. Juče, 13. aprila, na dan kada je izašao prvi broj „Pančevca“, direktorka „Pančevca“ Dragana Kožan, glavni i odgovorni urednik lista Siniša Trajković i zamenik direktora i glavnog i odgovornog urednika Aleksandar Živković položili su cveće na spomenik osnivača ovog nedeljnika – Jovana Pavlovića, na ulazu u Narodnu baštu.

Direktorka Dragana Kožan istakla je na proslavi da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na čelu s našom sugrađankom Marinikom Tepić nedavno odobrio projekat pod nazivom „Pančevačka omladinska mreža“ koji obuhvata kreiranje novog portala „Pančevac online“ i nabavku nove kompjuterske opreme i softvera. Sekretarijat je za sufinansiranje ovog projekta, namenjenog prvenstveno omladini, izdvojio iznos od 1.133.000 dinara.

­­­­- Zahvaljujući podršci i razumevanju na koje smo naišli u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, logo_sio_jpgnaš list će konačno dobiti svojevrsnu injekciju botoksa koja će ga podmladiti i učiniti da „Pančevac“ i ubuduće s ponosom nosi svoje godine i dugu tradiciju prateći trendove i idući u korak s vremenom. Najviše koristi od ovog projekta imaće omladina, ali i svi drugi pojedinici koji imaju potrebu da budu iz sata u sat informisani o najznačajnijim dešavanjima iz svih oblasti života kako u Pančevu, tako i u južnom Banatu, Srbiji i svetu.

Dragana Kožan najavila je i da će u okviru projekta „Pančevačka omladinska mreža“ biti priređeno i nekoliko radionica na kojima će mladi talentovani Pančevci i Pančevke moći da se edukuju ili nadograde svoja znanja u oblasti novinarstva, lekture, dizajna i drugih oblasti koje su deo procesa stvaranja ovog nedeljnika. Najbolji među njima imaće priliku da nastave da sarađuju s „Pančevcem“ i po završetku radionica.