1

„Pančevac” na licitaciji 27. avgusta

PANCEVAC ZGRADAOtvaranje prijava fizičkih i pravnih lica zainteresovanih za kupovinu kapitala najstarijeg nedeljnika na Balkanu održano je danas u 13 sati u prostorijama Agencije za privatizaciju.

Generalna direktorka Dragana Kožan, predstavnik zaposlenih u AD „Pančevcu”, predsedavala je komisijom koja je pregledala pristigle prijave, a u Agenciji joj je rečeno da je u obavezi da čuva tajnost podataka, tako da u ovom trenutku nismo u mogućnosti da objavimo imena lica koja su se prijavila.

Ono što zvanično možemo saopštiti jeste da je šestoro zainteresovanih otkupilo privatizacionu dokumentaciju, a da je Agenciji dostavljeno ukupno pet prijava. Otvaranju su prisustvovali svi ponuđači, kao i Miroslav Janković, pravni savetnik u Odeljenju za medije Misije OEBS-a u Srbiji.

Zainteresovani kupci čije prijave budu prihvaćene učestvovaće na javnom nadmetanju zakazanom za četvrtak, 27. avgust, u 11 sati.

Juče, 17. avgusta, dvoje zaposlenih u „Pančevcu” izrazilo je interesovanje za učešće u Programu rešavanja viška zaposlenih, odnosno za odlazak iz preduzeća uz otpremninu, koju isplaćuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukoliko njihovi zahtevi budu odobreni, budućeg vlasnika „Pančevca” sačekaće šesnaestoro umesto dosadašnjih osamnaestoro zaposlenih.

Nakon aukcije idućeg četvrtka ponuđač koji izlicitira najvišu sumu moći će da potpiše ugovor o kupovini tek kada prođe provere dva regulatorna tela, kao i nakon što bude poznato kakav će biti odgovor Ministarstva za rad u vezi sa zahtevima radnika za dobrovoljni odlazak iz preduzeća. Očekuje se da od licitacije do potpisivanja ugovora o kupovini kapitala „Pančevca” protekne najmanje dvadesetak dana.

D. K.