1

Otmicu dečaka gledao njegov mlađi brat

Dvanaestogodišnjeg Stefana Ilića iz Banatske Subotice otela su tri zasad neidentifikovana lica dok se približavao svojoj kući s mlađim bratom Urošem, koji ima devet godina. On je uspeo da pobegne, ali su otmičari ugurali Stefana u tamni automobil i udaljili se – objavila je na „Fejsbuku” žena koja se predstavila kao kuma roditelja kidnapovanog deteta. Dečaci su se vraćali kući nakon što su nakratko odmenili oca koji je čuvao ovce.

S obzirom na to da postoji mogućnost da će otmičari pokušati da pređu granicu s Rumunijom, policija je blokirala sve puteve ka toj zemlji i pretresa sva vozila. Roditelji nestalog dečaka otišli su u policijsku stanicu u Beloj Crkvi da bi što više pomogli u istrazi.

Fotografija: „Belocrkvanske novosti”

Fotografija: „Belocrkvanske novosti”

Sve aktivnosti policije na rasvetljavanju ovog događaja vodi direktor policije Milorad Veljović, koji se od popodnevnih časova nalazi na licu mesta. Inače, policajcima na svim punktovima na kojima se blokira saobraćaj i pretresaju se vozila podeljene su fotografije nestalog dečaka.

Nikola Popovac, načelnik Policijske uprave Pančevo, izjavio je da su po naređenju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića blokirani svi putni pravci na teritoriji južnog Banata, Pančevo–Kovačica–Alibunar–Vršac, i da su zatvoreni svi granični prelazi.

M. G.