Opljačkana pošta u Ulici braće Jovanović

postaMaskirani lopov naoružan pištoljem opljačkao je danas oko 14.30 poštu koja se nalazi u Ulici braće Jovanović na Kotežu jedan. Iz pouzdanih izvora saznajemo da je on ušao u poštu kad je u prostorijama bila samo šalterska službenica, pa joj je uz pretnje zatražio da mu preda sav novac.
Ukrao je između 1.000 i 2.000 evra, a onda je pobegao. Prostorije su odmah zaključane, a na vrata je zalepljeno obaveštenje da pošta neće raditi do kraja dana zbog pljačke.
U proteklih nekoliko godina u pančevačkim poštama registrovano je nekoliko razbojništava, tokom kojih, na sreću, nije bilo povređenih. PARE2U većini slučajeva na meti lopova bile su pošte u neposrednoj blizini saobraćajnica kako bi pljačkaši što brže mogli da pobegnu.
Zanimljivo je da je na meti lopova najčešće bila pošta u Vojlovici, a krajem juna prošle godine pokradena je ona što se nalazi pored železničke stanice Aerodrom, u blizini buvljaka.
Najbrže je rasvetljena pljačka koja se dogodila krajem avgusta 2010. Lopov koji je tada pokrao poštu u Vojlovici otkriven je i uhapšen već posle sat vremena. Inspektori policije su prilikom pretresa kod njega pronašli plastični pištolj kojim je pretio radnicama, kao i sto hiljada dinara, koliko je ukrao.
M. G.