1

Oni se svađaju, a mi ispaštamo

sds.logo_.cir_1Socijaldemokratska stranka traži da se promeni loš odnos koji vlast ima prema Pančevu, što je posebno izraženo u oblasti zdravstva i finansiranja zdravstvene zaštite.

„Činjenica je da je na Dečjem odelјenju pančevačke bolnice nakon penzionisanja dr Staniše Baumana ostao samo jedan jedini pulmolog. A ista je situacija i s kardiologom i nefrologom na pomenutom odelјenju… SDS, kao odgovorna politička partija, zahteva od Ministarstva zdravlјa Republike Srbije da hitno odobri specijalizacije za sav deficitarni kadar na Dečjem odelјenju pančevačke bolnice. Jedino tako ćemo izbeći situaciju da ne možemo da lečimo decu od plućnih bolesti na početku 21. veka. Ovakav nemar pripisujemo političkim nesuglasicama na liniji Republika–Pokrajina, jer da je drugačije, našlo bi se rešenje i pre pokrajinskih izbora”, kaže se u saopštenju ove stranke.

S obzirom na to da je poznato kakav je kvalitet pančevačkog vazduha i koliki broj dece pati od problema s disajnim organima, SDS smatra da su ovakvi propusti i „nemar svih nivoa vlasti nedopustivi, neprihvatlјivi i iznad svega neetični”. I pritom „svi negiraju krivicu, a građani Pančeva trpe”, zaklјučuje SDS.

Z. Sp.