1

Omoljički volonteri postavljaju, lopovi razvlače

Projekat Suncokreta 2Članovi omoljičkog Udruženja građana „Suncokret” u nekoliko dana doživeli su veliko ushićenje i, možda, još veće razočaranje. Naime, oni su u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) nedavno priveli kraju projekat „ReDiscovery”, koji finansira fondacija „Trag” uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Međutim, odmah nakon uspešnog završetka ovog projekta, nažalost, uništene su čak četiri klupe od deset novopostavljenih.
– Počinioci su uništili naš danonoćni trud. Odvalili su i odneli kvalitetno čamovo drvo, koje će im verovatno poslužiti kao ogrev. Ostala je samo konstrukcija… Čini nam se da je ova krađa izvedena ručnom testerom, a slučaj smo prijavili policiji i Mesnoj zajednici. Nešto slično se dogodilo i letos u Brestovcu, ali dosad ništa nije urađeno u vezi s razotkrivanjem počinioca, pa se plašimo da nas čeka isti ishod. Razmišljamo da li uopšte i da ponovo postavljamo klupe i usput se pitamo ko je nadležan za ovakva nedela – navela je Sanja Despotović, predsednica udruženja „Suncokret”.

J. F.

opsirnije1