1

Omladinska sala vraćena Domu kulture

Omladinska sala koja se nalazi u sklopu Doma kulture u Kovačici nakon 19 godina vraćena je u vlasništvo ove ustanove.

Dom kulture „3. oktobar“ u Kovačici sagrađen je 1958. godine i do sada je iznedrio više stotina amatera kroz različite sekcije, pre svih kroz folklornu sekciju, pevačku i muzičku, onda preko pozorišne, do slikarske sekcije.

Vršilac dužnosti direktora Doma kulture Jan Tomaš navodi da je kovačički Dom kulture uspeo da vrati prostorije Omladinske sale koje su gotovo dve decenije iznajmljivane privatniku.

Prostorije Omladinske sale su nekada bile mesto na kojem su se okupljali mladi ljudi i upravo zbog toga me raduje činjenica da smo uspeli nakon 19 godina da vratimo ove prostorije kako bi se koristile u one svrhe za koje su i namenjene – istakao je Tomaš.

Tomaš navodi da je ovo značajno i za sam rad amatera pri Domu kulture jer su, zbog nemogućnosti zagrevanja velike sale, tokom zimskog perioda pravili pauzu u aktivnostima.

Pod okriljem Doma kulture u Kovačici rade kamerni hor „Skala”, devojačka i muška pevačka grupa, folklorna grupa i narodni orkestar, zatim pozorišna sekcija i istaknuto odeljenje Osnovne muzičke škole „Josif Marinković”, ali omladinska sala nije na raspolaganju samo pomenutim amaterima već i svim mladim ljudima, aktivistima, entuzijastima i kulturnim činiocima uopšte, a nadam se da će se konačno ova sala koristiti u svrhe za koje je i namenjena, pre svega u korist mladih – zaključuje Tomaš.

(Ovaj tekst je deo projekta „Info kutak” koji je finansijski podržala Opština Kovačica)