1

Ogromna šteta zbog „Voda Vojvodine”

– Zbog problema s kanalskom mrežom i odvodnjavanjem, odnosno navodnjavanjem, u Vojvodini i južnom Banatu prinosi kukuruza, soje, šećerne repe i suncokreta ove godine su smanjeni za 60 odsto u odnosu na prošlu godinu – naglasio je Želјko Sušec, predsednik Gradskog odbora i narodni poslanik Srpske napredne stranke, na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 3. novembra.

SNS KONFERENCIJA  SMANJENO ZA SAJTOn je naveo da cela pokrajina „plaća ceh neozbilјne politike honorarnog premijera, despota Bojana Pajtića” i njegove „kombi-koalicije”. Koliko god napora SNS činio da podstakne polјoprivredu, prema njegovim rečima, uvek „postoji usko grlo”, a to je vojvođanska vlast.

– Desetak puta smo išli u Sekretarijat za polјoprivredu i „Vode Vojvodine” i pokušavali na bilo koji način da ih umolimo da raspišu tender za projekat pravlјenja spolјnog kanala. To je kanal koji će spojiti Tamiš i Nadel i s crpnom stanicom Jabuka doneti vodu na dvadeset hilјada hektara „gornjeg platoa”, teritorije iznad sadašnje severne industrijske zone – rekla je Maja Svirčević Prekić, članica Gradskog veća zadužena za polјoprivredu.

Z. Sp.

opsirnije1