1

Odbornički mandat je postao ulog za biznis

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je četvrt veka postojanja svečanom sednicom Gradskog odbora, koja je održana u ponedelјak, 29. juna, u punoj velikoj sali u kojoj inače zaseda pančevački parlament.

– Mi smo jedna od retkih stranaka koja posle 25 godina postojanja može da kaže da nije menjala ni svoj program ni svoja ubeđenja, niti je odustala od ideje građanske Vojvodine – rekao je tom prilikom Bojan Kostreš, zamenik predsednika te stranke.

LIGA GODISNJICA  (36)On se osvrnuo i na kritike koje su došle iz DS-a povodom sporazuma koji su postigli Nenad Čanak i Aleksandar Vučić o tome da dispečerski centar EPS-a ubuduće bude u Novom Sadu, rekavši da je verovatno reč o „dnevnopolitičkoj potrebi da se zabašuri to što oni nisu uradili apsolutno ništa u prebacivanju nadležnosti na Vojvodinu”.

Marinika Tepić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, ovom prilikom je istakla da je odbornička grupa Lige jedina u našoj skupštini koja je u nju ušla poimence sa istim odbornicima koji je i danas predstavlјaju. U međuvremenu je odbornički mandat za mnoge druge „postao socijalna kategorija, ulog za biznis i hipotekarni kredit”. Ligaši nisu pristali ni da učestvuju u koalicionoj vlasti u Pančevu po svaku cenu, a neke stranke koje su to učinile su, prema njenim rečima, time „potcenile svoje birače”, što ih može skupo koštati na sledećim izborima.

Z. Sp.

opsirnije1