1

Odbojkašice Dinama vredno treniraju pred start Superlige

Nova „lavica” i prvakinja Evrope

Odbojkašice Dinama, jedinog pančevačkog kluba koji će se od jeseni nadmetati u najelitnijem takmičenju u Srbiji, vredno se pripremaju za početak još jednog šampionata u Superligi. Pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Aleksandra Vladisavljeva, popularne „lavice” rade na sticanju kondicije i na tehničkotaktičkom usavršavanju.

Aleksandar Vladisavljev

Aleksandar Vladisavljev

Tokom letnje pauze došlo je do izvesnih promena u igračkom kadru, pa su nove „lavice” postale mlade odbojkašice, ali one koje imaju određeno iskustvo. Tako će dres Dinama u novoj sezoni nositi Sanja Đurđević (1998) iz lazarevačke Kolubare, Jelena Lazić (1995), doskorašnja igračica beogradskog Radničkog, Milica Jovanović (1998), koja je nastupala za beogradski AS, te Kragujevčanke Katarina Marisavljević (1998) i Nina Kocić (1993). Ipak, možda je najveće pojačanje Dinama korektor Jelena Novaković (1996), koja je nedavno osvojila zlatnu medalju s juniorskom reprezentacijom Srbije na Prvenstvu Evrope, a došla je iz Crvene zvezde.

spo08„Lavice” su počele i da igraju kontrolne utakmice. Prošlog vikenda su odmerile snage s Beogradom, a u sredu, kada je ovaj broj „Pančevca” već bio zaključen, sastale su se s Crvenom zvezdom. Sledećeg vikenda, 6. i 7. septembra, učestvovaće na turniru u našem glavnom gradu, gde će, pored njih i domaćina Radničkog, igrati i Beograd i MD Zrenjanin.

Prvenstvo u Superligi startuje 17. oktobra, a u prvom kolu Dinamo će u Beogradu podeliti megdan s Crvenom zvezdom.

Aleksandar Živković