1

Od sutra i noćno kupanje na bazenu

BAZEN8Od srede, 22. jula, na otvorenom bazenu kod Hale sportova biće moguće i noćno kupanje. Rashlađivanje za one koji u ovim vrelim danima traže spas od vrućine počinjaće u 21.30 i trajaće do pola sata posle ponoći.

Milan Stanišić, direktor JKP-a „Mladost”, izjavio je da će kapije bazena biti otvorene non-stop sve dok bude bilo vruće i dok bude zainteresovanih za takav vid rekreacije. Ukoliko posete budu zadovoljavajuće, u planu je da bazen celog leta radi za one koji vole noćno kupanje.

On je dodao će cena ulaznica iznositi 270 dinara za odrasle i 180 dinara za decu do deset godina i da će biti nešto viša nego dnevna karta (koja košta 150 dinara), ali da je to manje nego cene karata za noćno kupanje na bazenima u Beogradu i u drugim mestima u okolini.

– Hteo bih da naglasim da će i tokom noćnog kupanja, kao što je to tokom dana, brigu o bezbednosti kupača voditi grupa iskusnih spasilaca. Važno je i to da će o kvalitetu i čistoći vode i ovog leta, kao i prethodnih godina, brinuti stručnjaci gradskog Zavoda za javno zdravlje. Do sada nije bilo nikakvih problema kad je reč o ispravnosti vode. Očekujemo da će to značiti građanima i da ćemo povećati prihode – dodao je Stanišić.

M. G.

opsirnije1