1

Od 284 firme u restrukturiranju samo njih 95 ima kupce

Prema postojećim zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju ići će u stečaj, a za njih 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je UGS „Nezavisnost” nakon današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva privrede i dva reprezentativna sindikata.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministra Milun Trivunac i članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS-a „Nezavisnost”.

Ovi spiskovi nisu konačni, jer bi i one firme nad kojima se pokrene stečaj mogle biti prodate ukoliko se naknadno pojave kupci, iako je rok za slanje pisama o zainteresovanosti istekao, rekao je Stevanović, a prenosi UGS „Nezavisnost” na svom profilu na „Fejsbuku”.

Dodaje se da će naredne nedelje biti razmatrana pristigla pisma o namerama za one firme za koje postoje izgledni strateški partneri.

Sindikati će nakon toga moći da komentarišu svaku ponudu i predlože najbolja rešenja.

Stevanović je sindikalcima obećao da će nadležni državni organi proveriti bonitet i kredibilnost svih zainteresovanih kupaca, prenela je ta sindikalna centrala.

Zaposleni u firmama koje budu otišle u stečaj ostvariće pravo na socijalni program, za koji su sredstva obezbeđena rebalansom budžeta.
D. V.