1

O Srbiji i „Pančevcu” na „Al Džaziri Balkans”

Serijal Gorana Milića od 15 polučasovnih emisija o savremenoj Srbiji, među kojima je i priča o našem gradu i „Pančevcu”, biće emitovan na programu televizije „Al Džazira Balkans” od četvrtka, 16. oktobra, u 21.30.

Ova posve drugačija televizijska stanica, čiji potencijalni auditorijum broji nekoliko stotina miliona ljudi, puštaće reprize emisija tokom nedelje do sledeće premijere, a serijal „Alhemija Balkana – Srbija” biće aktuelan do kraja januara 2015. U tom ciklusu već su prikazane Crna Gora i Bosna i Hercegovina (sve emisije dostupne su na „Jutjubu”), a posle Srbije u fokusu će biti Hrvatska.

Goran Milić

Goran Milić

Milić, originalan kao i uvek, rešio je da publici predstavi objektivan prikaz Srbije danas i da gledaocima ostavi mogućnost da projektuju njenu budućnost na osnovu materijala snimanog 35 dana po celoj zemlji. Prošlost je ostavio na proučavanje istoričarima, jer o njoj ionako svako sudi po sebi.

Autorska ekipa s Milićem na čelu zadovoljna je što će slika Srbije izazvati zanimanje i komentare publike u celom regionu, a redakcija „Pančevca” jer je imala zadovoljstvo da taj tim, koji je predvodio doajen jugoslovenskog novinarstva, ugosti u prostorijama najstarijeg živog nedeljnika na Balkanu u našem gradu.

Informacija za mlađe od 30 godina: Goran Milić već skoro pola veka radi na televiziji – i to u Beogradu, Njujorku, Zagrebu i Sarajevu. Stvorio je preko 120 dokumentarnih i putopisnih emisija iz 60 zemalja. Intervjuisao je više od 30 šefova država ili vlada. Jedini je televizijski novinar koji je vodio i uređivao „Dnevnik” u tri države – Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

„Alhemija Balkana – Srbija”: serijal koji se ne propušta.

S. T.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)