1

Novo radno vreme za kafiće

Ugostiteljski objekti na teritoriji Pančeva ubuduće će radnim danima moći da rade samo do ponoći, a u dane vikenda do dva sata – piše u novoj gradskoj odluci o radnom vremenu koja je usvojena na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Pančeva.

Kad je reč o ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama, oni će moći da rade isključivo do ponoći, a njihovi vlasnici neće smeti da produžavaju radno vreme.

NJEGOŠEVAU odluci se naglašava i da je radno vreme noćnih barova, diskoteka i densing-barova od 22 do četiri sata ujutru. Dodaje se da je tim ugostiteljskim objektima dozvoljeno da obavljaju delatnost isključivo u zatvorenim prostorima sa zatvorenim prozorima i vratima.

U novoj gradskoj odluci o radnom vremenu piše i da se u slučaju organizovanja svadbi i maturskih proslava radno vreme ugostiteljskih objekata može produžiti na zahtev vlasnika do četiri sata ujutru. Međutim, takav zahtev mora da se podnese pet dana ranije i da se preda gradskom Sekretarijatu za privredu. Potrebno je priložiti i fotokopiju rešenja o registraciji iz APR-a, uverenje o plaćenim porezima gradskim službama, dokaz o uplati gradske administrativne takse i overenu izjavu organizatora svadbe ili proslave mature. Važno je reći i to da i za svadbe i maturske proslave važi da mogu da se organizuju samo u zatvorenim prostorima sa zatvorenim prozorima i vratima.

U ovoj odluci je navedeno i da je u prodavnicama i kioscima zabranjena prodaja alkoholnih pića od ponoći do šest sati.

Nadzor nad sprovođenjem ove oduke vršiće Komunalna inspekcija i Komunalna policija, a svaki prekršaj će se kažnjavati iznosom od 5.000 do 50. 000 dinara.

M. G.