1

Novi sistem: pregled kod specijaliste od sada zakazuje lekar u domu zdravlja

bolnica-21Integrisani zdravstveni sistem (IZIS) uveden je nedavno i u Opštu bolnicu Pančevo, a jedna od najbitnijih novina koju donosi ovaj sistem rada jeste ta da se zakazivanje pregleda koje je potrebno da obave specijalisti u bolnici više ne obavlja u Specijalističkom centru, već isključivo kod izabranog lekara u domu zdravlja.

– Dovoljno je da pacijenti posete svog izabranog lekara, koji će im preko novog sistema zakazati pregled za prvi slobodan termin kod određenog specijaliste. Bolnica za sve specijalističke preglede otvara slobodne termine mesec dana unapred. Molimo sve građane da imaju strpljenja oko zakazivanja, jer postoje pacijenti koji su u prošlom periodu već bili zakazani, pa su neki termini već popunjeni. Očekujemo da u skorije vreme problem oko zakazivanja bude prevaziđen i verujemo da se na prvi pregled specijaliste neće čekati duže od mesec dana – navodi se u saopštenju za javnost Opšte bolnice.

Menadžment Opšte bolnice apeluje na građane da više ne dolaze u Specijalistički centar u nadi da će ipak lično zakazati pregled jer novi sistem rada u IZIS-u ne daje tu mogućnost, te se njihovim dolaskom samo stvaraju nepotrebne gužve i pometnja.

D. K.