Noć u Hitnoj: policijska dezinformacija usporila intervenciju

Broj ambulantnih pregleda, kućnih poseta i transporta koje odradi neka smena često nije dovoljno ilustrativan kada su izveštaji iz naše službe u pitanju.

hitna pomoćDovoljan je jedan transport u pratnji lekara za Beograd i zadržavanje ekipe od pet sati, kao što je to bilo protekle noći, pa da nas to poremeti u ostalim zadacima koji su jednako važni. Jasno je da naši zaposleni ne treba da budu u pratnji pacijenta dok se radi skener, lumbalna punkcija ili pregled neurologa iz Urgentnog centra, ali pacijent ne može biti prepušten sam sebi. Za to vreme neki drugi transporti čekaju.

Saobraćajne nezgode se ponavljaju svakodnevno. Ovog puta policijska patrola nas je vratila sa intervencije informišući nas da nema povređenih. Nedugo posle toga javljeno nam je da ima četvoro povređenih i da je sve učesnike nezgode naprasno zaboleo vratni deo kičme. Naravno, usledila je i bučna rasprava na licu mesta oko toga ko ima jače bolove i ko treba da bude prvi prevezen.

Prethodni dan je bio jednako buran, te su neki zadaci ostali noćnoj smeni, jer nije bilo dovoljno ekipa da se sve obavi do 19 sati.

Dr Miroslav Tepšić