1

Nevolje zbog ležećih policajaca

LEZECI POLICAJCIUmesto da postavljanjem ležećih policajaca problemi koje su stanovnici Ulice Dimitrija Tucovića imali zbog velikog saobraćaja budu rešeni, ono im je, po njihovim rečima, samo zadalo glavobolje.

Iako većina vozača usporava ispred tih prepreka u njihovoj ulici, neki prolaze preko njih i gotovo nesmanjenom brzinom. Zbog toga se stvaraju vibracije od kojih stanarima u okolnim kućama pucaju zidovi, a podjednako im smeta i velika buka. Najteže im je uveče i kad ulicom prolaze kamioni i cisterne puni teških tereta i opasnih materija.

– Kada su pre nekoliko godina postavljeni ležeći policajci, izgledalo nam je da će biti od pomoći. Međutim, kako vreme prolazi, učesnici u saobraćaju sve ređe obraćaju pažnju na njih i ne usporavaju. U ovom kraju ima dosta starih kuća na kojima su već popucali zidovi od vibracija i smatramo da nije bezbedno za nas da se to nastavi. Zbog toga sam gradonačelniku poslala pismo u kome sam zamolila da se ovde postavi neki uređaj kojim bi mogla da se izmeri jačina potresa i vibracija. Verujemo da će rezultati ispitivanja dovesti do uklanjanja ležećih policajaca i da će se obližnji pešački prelaz osigurati na neki drugi način. Meni i mojim komšijama pucaju zidovi u svim sobama, a niko ništa ne preduzima – izjavila je naša sugrađanka Jelena Marinković.

M. G.