1

Ne smrdi samo u Pančevu

SMRAD2Nesnosan smrad koji već godinama počinje da se oseća krajem jula u celom gradu ne muči ovih dana samo nas Pančevce, već i Beograđane. U emisiji „Letnjih 150 minuta” Prve srpske televizije juče je objavljen prilog o toj temi, u kome je istaknuto da se brojni stanovnici glavnog grada žale na taj problem i da je smrad toliko jak da je čak u centru prestonice neprijatno da se diše, pogotovo u večernjim satima.

Nažalost, u prilogu nije ponuđeno nikakvo novo objašnjenje za ovaj problem sem onog koje je dobro poznato – krivac je PKB. U prilogu je objavljena izjava Darka Dragaša, direktora beogradskog „Beokom servisa” (preduzeća koje objedinjuje sva komunalna preduzeća u Beogradu), koji je objasnio da je nevolja u tome što se svake godine u ovo vreme đubre njive na poljoprivrednim gazdinstvima PKB-a u okolini Beograda.

Po njegovim rečima, smrad veštačkog đubreta počinje da se oseća pri određenim meteorološkim prilikama – kad su velike vrućine pred kišu i u situacijama kada duva jak vetar iz pravca Pančeva.

Kako je moguće da se maltretiranje snažnim smradom ponavlja svake godine u isto vreme bez ikakve reakcije nadležnih i da podjednako trpimo ne samo mi Pančevci već i Beograđani – pitanje je na koje zasad nema odgovora.

M. G.