1

Ne propustite Sajam volontiranja u subotu

Pravo mesto za okupljanje svih ljudi dobre volje koji žele da nekom pomognu, a ne znaju kome i kako, biće Sajam volontiranja, koji će se, pod sloganom „VolonterizaKcija – Učinimo sve(t) boljim”, održati u subotu, 5. decembra, od 12 do 18 sati, u dvorani „Apolo”.

Na sajmu će se predstaviti 15 organizacija spremnih na to da u saradnji s volonterima urade nešto dobro za svoju okolinu. Tokom ove manifestacije biće predstavljeni zanimljivi programi i prilike za „volonterizaKciju”, a biće dodeljene i volonterske nagrade za „najvolontera/ku” i „najvolontersko akcijanje”. Za dobru atmosferu pobrinuće se mladi pančevački bend „Krug IV”.

This slideshow requires JavaScript.

Kako sajam ima humanitarni karakter, umesto ulaznice, sa sobom je potrebno poneti igračku, komad odeće (ide zima i potrebne su patike, jakne, džemperi, rukavice, kape, šalovi, kabanice), slatkiš ili donaciju u novcu. Sva prikupljena sredstva biće namenjena Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak”.

Inače, Sajam volontiranja je deo projekta „Volontiraj! Poentiraj!”, koji realizuje pančevačko Udruženje „Connecting people” u partnerstvu s Regionalnim volonterskim centrom Pančevo, a uz podršku Grada Pančeva. Projekat ima cilj da inspiriše i podstakne naše sugrađane da se aktivno uključe u identifikovanje problema i njihovo rešavanje.

Ne propustite da pogledate i sjajan video koji prati ovu akciju klikom OVDE.

D. K.