Nastavljeno pančevačko-slovenačko prijateljstvo

PANCEVCI U SLOVENIJIU organizaciji pančevačkog Udruženja Slovenaca „Logarska dolina” grupa učenika i profesora iz Ekonomske škole „Paja Marganović” boravila je proteklog vikenda u slovenačkom gradu Ptuju, odakle se vratila s lepim utiscima.

Njihovi domaćini bili su đaci i profesori tamošnje Biotehničke škole, za koje ih vezuje iskreno prijateljstvo započeto nakon prve posete Slovenaca Pančevu.

Učenici i profesori slovenačke škole pokazali su se i kao dobri domaćini, jer su gostima iz našeg grada priredili doček koji oni dugo neće zaboraviti.

U zvaničnom delu posete najstarijem gradu u Sloveniji učenici i profesori iz Pančeva obišli su Biotehničku školu, gde su se upoznali s načinom njihovog rada i prisustvovali nastavi.

Pored većeg broja kabineta za praktičnu nastavu, ta škola ima i svoju ekonomiju, na kojoj se nalaze plastenici za cveće i povrće, mala ergela konja, vinogradi i voćnjaci. U okviru škole postoji i prodavnica u kojoj se prodaju cveće, sokovi, vina i prehrambeni proizvodi koje prave učenici i profesori.

Prijateljstvo srednjih škola iz našeg grada i Ptuja nastaviće se na jesen, kada će Udruženje „Logarska dolina” ponovo organizovati njihov susret.

M. G.