1

Nastavlja se potraga za nestalim dvanaestogodišnjakom

fotografija dečak pančevo

Stefan Ilić

Na teritoriji Pančeva i južnog Banata više od dvanaest sati traje policijska potraga za nestalim dvanaestogodišnjim Stefanom Ilićem, za koga se pretpostavlja da su ga tri lica otela u prisustvu njegovog devetogodišnjeg mlađeg brata u selu Banatska Subotica pored Bele Crkve.

To mesto ima samo sto pedeset stanovnika, od kojih su desetoro deca, a nalazi se samo na 5,5 kilometara od rumunske granice. Zbog opasnosti da otmičari pokušaju da je pređu, intenzivno se kontrolišu sva vozila koja idu ka jedina dva prelaza na njoj – Vatin i Banatsko Kaluđerovo, a kako saznajemo, kontrole su temeljne i na svim ostalim graničnim prelazima u Srbiji.

U potragu za nestalim detetom uključene su sve raspoložive snage pančevačke policije. Prema informacijama koje su objavili neki elektronski mediji, u večernjim časovima im je upućeno pojačanje iz Beograda. Na društvenim mrežama objavljen je veliki broj komentara o tome kako se odvijaju policijske kontrole vozila.

put za beograd policija

Foto: Nikola Stoilković

„Korektno rade, nema im se šta prigovoriti. Mene su večeras kontrolisali tri puta na deonici koja je duga petnaest kilometara. Zaustave vas, pogledaju lica putnika i uporede ima li nekog ko liči na otetog dečaka, čije fotografije su im podeljene. Onda ti narede da otvoriš gepek, zavire u njega i kad vide da nema ničeg, puste te dalje bez suvišnog zadržavanja. Ne gube vreme na legitimisanje, da bi pretresli što više kola”, glasio je jedan komentar.

put za bg policija list pancevac 2

Foto: Nikola Stoilković

Bilo je i onih koji su skrenuli pažnju na to da su policajci na kontrolnim punktovima radili po velikoj vrućini i da za to zaslužuju pohvale.

„Ne mogu da verujem da su policiji napravili nove crne uniforme s dubokim cipelama. Tog što je dizajnirao takve uniforme bih obukla u jednu od njih i postavila da na četrdeset stepeni zaustavlja automobile. Mene su dva puta zaustavili od Pančeva do Kovina, okupani u goloj vodi, videlo se da se trude”, pisalo je u ovom komentaru.

M. G.