1

Naš sugrađanin muzikom pobedio najtežu bolest

ULICNI SVIRACKad su lekari rekli našem sugrađaninu Borivoju Nikoliću da ima rak, on nije kao mnogi digao ruke, već je rešio da borbom pobedi najtežu bolest. Od pre dva meseca svira gitaru u Narodnoj bašti i u Gradskom parku, a naučio je i da žonglira lopticama i da vozi bicikl na jednom točku.

Svaki put kad muzicira, oseća pozitivnu energiju, a žongliranje i vožnja bicikla mu prijaju jer na taj način jača motoriku. Na pitanje novinara kako reaguju oni koji prolaze kroz Gradski park i Narodnu baštu ili sede na tim mestima dok slušaju njegovu muziku, Borivoje odgovara da im ona prija i da dobija pohvale. Kaže i da deca uživaju u žongliranju.

– Sviram laku i melodičnu muziku. Vodim računa da ne bude prejaka, da ne bi smetala nekome. Lepše mi je da sviram na ulici nego u nekom zatvorenom klubu. Na takva mesta ljudi dođu s prijateljem ili prijateljicom, pijuckaju piće i ne slušaju tvoju svirku. Iz muzičke škole su me izbacili, ali to me nije sprečilo da nastavim da sviram. Mislim da Pančevu nedostaju ulični svirači, da malo ljudima podignu i poprave raspoloženje kad su nekim poslom napolju. Imam li neku dozvolu za sviranje? Ne. Šta će biti ako dođe komunalna policija? Ništa. Reći ću im: „Dobar dan, gospodo”…

M. G.