1

Napio se, pa ispao iz autobusa

pijanicaSvi oni koji su se večeras oko 17.30 našli u blizini autobuskog stajališta kod Gradske uprave, kao i putnici u autobusu koji je u to vreme saobraćao na liniji 3 prema Jabuci, prisustvovali su prilično uznemirujućem prizoru.

Naime, kada se pomenuti autobus zaustavio na stanici, stariji čovek je pokušao da izađe i pritom se sapleo i pao na trotoar, ostavši da leži verovatno bez svesti. Hitna pomoć je ubrzo stigla na lice mesta i odvezla ga.

Prema rečima dr Miroslava Tepšića, načelnika pančevačke Službe hitne pomoći, kod tog čoveka nisu ustanovljene ozbiljnije povrede.

– Pacijent je bio prilično konfuzan, tako da nije mogao tačno da objasni šta se desilo, jer je mislio da je u Jabuci, kuda se bio zaputio autobusom. Izjavio je da je popio samo tri piva, a lekar koji ga je pregledao sumnja da je možda doživeo epi-napad, koji je moguć kod alkoholisanih lica. Pacijent je iz predostrožnosti prevezen do Prijemne službe zbog toga što je nakon pada nakratko izgubio svest – rekao je Tepšić.

Dejan Egić, šef saobraćajno-terenske kontrole ATP-a, potvrdio je za „Pančevac” da je večeras došlo do incidenta na stajalištu kod Gradske uprave:

– Putnik je ušao na stanici kod „Popaja”, a izašao kod Gradske uprave, misleći da je već stigao u Jabuku. Pri izlasku je skliznuo niz stepenik i pao. Vozač autobusa je odmah pozvao dispečera saobraćaja, a on Hitnu pomoć. Prema rečima vozača, koji je čoveku pritekao u pomoć, on nije imao vidljivih povreda, ali se činilo da je u vidno alkoholisanom stanju.

Egić je apelovao na sve one koji se voze gradskim prevozom da se pridržavaju pravila ponašanja kako ne bi remetili bezbednost u saobraćaju.

busevi– Naši vozači nisu u obavezi da u vozilo prime osobe pod dejstvom alkohola, kao ni one koji svojim ponašanjem ometaju ili ugrožavaju druge. Današnji primer najbolje ilustruje zbog čega to pravilo postoji. Sva sreća pa je sve prošlo bez težih posledica, ali svi znamo kako je taj pad mogao da se završi. Ovom prilikom apelujem na sve korisnike usluga ATP-a da se, dok je vozilo u pokretu, pridržavaju za šipke predviđene za to kako ne bi dolazilo do povreda, kao i da ne zahtevaju od vozača da zaustavi vozilo van stajališta da bi izašli, jer su upravo to dva glavna načina na koje putnici mogu ugroziti ne samo svoju bezbednost već i bezbednost svih ostalih u vozilu, a potom i drugih učesnika u saobraćaju – naglasio je Egić.

Svi oni koji su se zabrinuli što su večeras videli čoveka kako pada iz autobusa i nakon toga gotovo nepomično leži na betonu, sada mogu da odahnu, ali ovo je samo još jedan dokaz koji govori u prilog tome koliko je važno biti umeren u piću čak i onda kad ne planirate da sami sednete za volan.

D. K.