1

Muškarac se bacio pod voz

U nedelju, 31. maja, oko 17.30, jedan naš sugrađanin je izvršio samoubistvo tako što se bacio pod voz koji je išao iz Beograda u trenutku dok je ulazio u železničku stanicu Vojlovica.

Jedan od očevidaca ove tragedije koji je zatražio da ostane anoniman izjavio je kako ništa nije nagoveštavalo da će se nešto dogoditi. Po njegovim rečima, nekoliko ljudi je mirno stajalo pored pruge, a jedan čovek je sedeo na klupi.

beovozU trenutku kad je voz bio na početku ulaznog perona na stanici, muškarac koji je sedeo odjednom je ustao i istrčao na šine.

– Bilo je užasno, tu sliku nikad neću zaboraviti. Voz ga je jednostavno smrskao, odsekao mu je glavu, ništa nije ostalo od njega. Kad je policija došla, morali su da mu uzmu otiske prstiju da bi utvrdili o kome je reč – izjavio je naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, našem sugrađaninu nije bilo spasa iako se voz kretao malom brzinom. I pored toga što je mašinovođa odmah primetio samoubicu i počeo da koči, nije postojala ni teoretska mogućnost da ga izbegne s obzirom na to da zaustavni put kompozicije pri maloj brzini iznosi desetak metara.

„Pančevac” je saznao i da je, u skladu s procedurom na železnici koja se primenjuje u ovakvim slučajevima, mašinovođa na licu mesta podvrgnut alko-testu i da je rezultat pokazao kako je bio potpuno trezan.

M. G.

opsirnije1