1

Mrđen novi predsednik

SRS KONFERENCIJA IMG_3698– Svedoci smo da koalicija SNS-a i DS-a, sa svojim privescima, koja je na vlasti u Pančevu ne čini ama baš ništa za dobrobit građana Pančeva. Prosto je začuđujuće kako nemaju ni ideju da treba nešto da rade i urade. Oni ne shvataju da vlast i institucije postoje zbog naroda, već se ponašaju kao da narod postoji zbog vlasti. Budžet se tretira kao bunar iz koga se novac samo troši, a ne ulaže se u razvoj – rekla je Smilјana Glamočanin Varga, članica predsedničkog kolegijuma SRS-a, na konferenciji za novinare održanoj u sredu, 22. jula.

Ona je posebno kritikovala rad i postupke Pavla Radanova, doskorašnjeg gradonačelnika, za koga je rekla da ga nije „zanimao ni glas naroda, ni inicijative odbornika”, već se, po sopstvenom priznanju, bavio „unutarpartijskim obračunima i raščišćavanjem mesta na poslaničkoj listi za sebe, zloupotreblјavajući svoj položaj”, a sada „osniva grupu građana s kojom će izaći na izbore”.

Ovom prilikom predstavlјen je i novi predsednik pančevačkog Gradskog odbora SRS-a. Pošto je Vasiliju Miniću istekao mandat, za novog predsednika imenovan je Slobodan Mrđen, profesor fizičkog vaspitanja i dosadašnji potpredsednik ovog organa.

Z. Sp.