1

Moguća pomoć za plate i prevoz

APOTEKARI (3)Zaposleni u Apoteci Pančevo protestovali su danas pre podne ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu kako bi zainteresovali nadležne za problem Apoteke, koja je zbog velikih dugova praktično prestala da radi. Delegaciju pančevačkih farmaceuta primio je državni sekretar Branislav Vekić, ali im je rekao da Ministarstvo nema nikakve nadležnosti nad tom ustanovom, te ne može da pomogne. On je apotekare ponovo uputio na lokalnu samoupravu, pa su oni protest nastavili u sali Skupštine Pančeva.

Tamo su im se obratili zamenik gradonačelnika Saša Levnajić, predsednik Skupštine Tigran Kiš, resorna članica Gradskog veća Mirela Petrović i Milica Todorović, zamenica predsednika lokalnog parlamenta.

Na njih se sručila bujica nezadovoljstva farmaceuta zbog toga što je lokalna samouprava dozvolila da bivša direktorka godinama upropašćuje Apoteku, a čule su se i optužbe zbog nespremnosti lokalne vlasti da izađe na kraj s posledicama takvog poslovanja.

Na kraju je na predlog Tigrana Kiša dogovoreno da gradska vlast razmotri mogućnost da pomogne tako što bi platila prevoz zaposlenima u Apoteci i deo zaostalih zarada koje nisu primili od novembra. Obećano je da će apotekari u roku od dva dana znati da li će ta pomoć biti isplaćena.

D. V.